Nieuwsberichten

Covid-19 - Consultatie Gynaecologie vanaf 26/11/2020

donderdag, 26 november 2020

Als gevolg van de nationale opschaling door de COVID-crisis, werden de afgelopen weken geen begeleiders toegelaten tijdens consultatie (m.u.v. de 20-weken echo).

 

Op vraag van onze patiënten en een zeer betrokken dienst Gynaecologie is ZMK op zoek gegaan naar oplossingen om dit toch mogelijk te maken. 

 

Vandaag werd de wachtruimte van de dienst gynaecologie uitbreid met 15 extra COVID-proof zitplaatsen… en zijn we klaar om de begeleiders hier terug toe te laten.

 

We zijn dan ook blij te mogen meedelen dat vanaf donderdag 26/11/2020 opnieuw één begeleider zal worden toegelaten tijdens de consultatie op de dienst Gynaecologie. Dit in overeenstemming met de werking in ZOL Genk.

 

Let op: Geen toegang voor kinderen tussen 1 en 18 jaar. Indien u zich aanmeldt met uw kind, kan de consultatie niet doorgaan.

Mondmasker vanaf 6 jaar verplicht / Face shield NIET toegelaten

dinsdag, 13 oktober 2020

Vanaf maandag 12 oktober vragen we verplicht een mondmasker te dragen vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Bij het betreden van het ziekenhuis (thermoscan-bevraging) liggen mondmaskers voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Als ziekenhuis willen wij zorg dragen voor iedereen, zowel voor onze patiënten en bezoekers als voor onze medewerkers. Onze patiënten zijn vaak de zwakkeren en ouderen uit onze samenleving. Daarom heeft ons ziekenhuis de beslissing genomen om kinderen > 6 jaar een mondmasker te laten dragen. Dit met het oog op de winter die voor de deur staat, de scholen die sinds kort terug open zijn en de stijgende Covid-19 besmettingen in onze hele samenleving.

Om dezelfde reden laten wij geen bezoekers meer toe die enkel een face shield dragen. Patiënten moeten hun mondmasker overal dragen in het ziekenhuis, ook op de patiëntenkamer wanneer het zorgpersoneel op de kamer is. Kan u hiervoor een medisch attest voorleggen, dan kan u niet via de normale ingang het ziekenhuis binnenkomen, maar moet u via spoedgevallen binnenkomen.

Recent wetenschappelijk onderzoek stelt dat het wel of niet dragen van een mondmasker geen effect heeft op de zuurstofsaturatie in het bloed. Het enkel dragen van een face shield geeft een groot gevoel van onveiligheid bij onze andere patiënten en medewerkers. Daarnaast is de drager van het face shield zelf ook onbeschermd.

 

mondmasker & face shield

Webdesign door en Ziekenhuis Maas en Kempen

Disclaimer